top of page

Götalandsmästerskapen avslutade säsongen

 

I helgen var det Götalandsmästerskapen i Trollhättan för aktiva födda 2009 och 2010 och GKIK hade sju tjejer på plats.


Lördag

Lördagen började med Klara Stübner som körde 300 m häck och lyckades persa med åtta tiondelar(!), det slutade med en fin sjunde plats på tiden 49.09. Under helgen körde hon även 80 m häck där hon tog sig ända till final och fick där med sig ett silver hem efter ytterligare pers med en halv sekund och tiden 12.44. Klara tävlade dessutom i längd och fick springa stafetten för Göteborg!


Andra tävlanden under GMs första dag var Amanda Eklöf och Moa Nyman. Amanda körde tresteg och spräckte drömgränsen 10 meter för första gången, dessutom med stor marginal till plankan. Resultatet 10.10m tog henne till finalen och slutade på en sjundeplats. Moa som körde 80 m gjorde ett bra lopp i mycket motvind (men med mer att ge!) och sprang på tiden 11.62.


Söndag

På söndagen sprang både Ester Barregård och Milla Andreasson 800 m och 300 m. Båda låg i täten i varsitt heat på 800-metersloppen vilket också resulterade i två stycken PB:n, Milla på tiden 2:36.58 (9:e plats) och Ester på tiden 2:51.55! När det var dags för 300 m senare på dagen var benen trötta, men med tanke på omständigheterna gjorde de båda två bra lopp även då och Milla var bara några hundradelar ifrån ett nytt PB.


Tjejerna födda 2010 tävlade även de på söndagen där Elisabeth Andersson Brown körde höjd & 200 m och Ebba Oldin som stötte kula. Elisabeth gjorde en bra höjdtävling och var väldigt nära pers, på höjden 1.37, vilket gav henne en fin tiondeplats. Bara en kvart efter avslutad tävling sprang hon 200 meter och trots trötta ben sänkte hon sitt PB med två sekunder till tiden 29.55! I kulan fick Ebba som bäst till en stöt på 8.49 m, vilket är en bit ifrån pers, så det finns mycket krafter kvar att hämta i framtiden!


Sammanfattningsvis en jätterolig helg med superresultat av tjejerna!


85 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page