top of page

GKIK välkomnar Mari Klaup som ny huvudtränare

GKIK hälsar varmt välkommen till Mari Klaup som kliver in som ny huvudtränare för SM-gruppen.


Nu har du varit med hos GKIK i några veckor. Hur trivs du i GKIK så här långt?

GKIK var den första klubben jag var med i när jag flyttade till Sverige så det är kul att vara tillbaka. Det var också senast då (under gymnasietiden) jag tränade en ungdomsgrupp, så det är spännande att ha fullt ansvar över en stor grupp och utvecklas med dem som tränare.

Mari är själv elitidrottare med en bakgrund inom mångkamp och genomför nu en satsning mot spjut. Från detta tar hon med sig många viktiga erfarenheter in som tränare.

Mest av allt hoppas jag kunna stötta tjejerna även mentalt eftersom jag vet hur det känns under jobbiga tider i friidrott och jag vet också när man behöver pressa genom vissa situationer. Friidrott kan lära värdefulla läxor om att hantera olika motgångar i livet också!

Vad har du gjort innan du började som tränare för SM-gruppen?

Jag jobbar som friidrottslärare i Katrinelundsgymnasiet, som PT och hjälpt olika klubbar med lite specialträningspass, samt håller i tränarutbildningar ett par gånger om året för UC Väst.

Vilka tre ord beskriver ditt ledarskap på bästa sätt?

Träning för livet!

99 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page