top of page
IMG-5389.jpg

Om GKIK

Sedan 1927

IMG-5389.jpg
ld-export-5d97ffbe-07112021.jpg

Om GKIK

EN STOLT HISTORIA

Ingen svensk friidrottsklubb har haft så stora dam framgångar som GÖTEBORGS KVINNLIGA IK, den äldsta, ännu verksamma kvinnliga idrottsklubb i Sverige.

 

GKIK bildades 1927. Motståndet mot att kvinnor idrottade var stort. Många tyckte att damerna skulle nöja sig med att stå bredvid löparbanan och heja.

 

GKIK:s första år var tuffa. Pengar, träningstider och tävlingar saknades. Men med ett envist arbete byggdes klubben så småningom upp till Sveriges starkaste och bidrog starkt till att synen på damfriidrotten förändrades.

 

60-talet var klubbens senaste storhetstid. Då kom en tredjedel av det svenska damlandslaget från GKIK.

 

Under ledning av den legendariske tränaren Gustav Håkansson var GKIK drivande i utvecklingen. Daglig träning året runt, inomhusträning på vintern, träningsläger utomlands, utbyte med andra länder på klubbnivå och många andra saker som i dag är självklara infördes.

Träningsglädje & gemenskap

Inom GKIK står idrotten alltid i centrum. Träningsglädjen och gemenskapen i klubben bygger vi upp tillsammans genom att anpassa oss efter individen och dess förutsättningar. Målet är att skapa en stark klubb med en bred verksamhet - allt ifrån nybörjare till elit. 

GÖTEBORGS KVINNLIGA IDROTTSKLUBB (26).png

@teamgkik

  • Instagram
bottom of page