top of page
IMG-5389.jpg

Tävling

Att tävla i sin idrott är spännande, utvecklande och, framförallt, otroligt roligt! Nedan följer GKIK:s tillvägagångssätt för anmälan, betalning och genomförande av tävling. Om ni har några frågor eller funderingar är ni varmt välkomna att kontakta kansliet. 

Som medlem i GKIK får man tävla, förutsatt att den aktive har betalat medlems-/träningsavgift. Man behöver inte uppnå någon speciell resultatnivå eller vara uttagen. Undantag från detta är när vi deltar med lag med begränsat antal deltagare exempelvis i stafetter, eller för de tävlingar eller mästerskap som har förutbestämda kvalgränser.

Hur vet jag vilka tävlingar som jag kan tävla i?

Vi publicerar inför varje inomhus och utomhussäsong tävlingar vi ämnar att närvara på. Prata med tränaren om det är andra tävlingar (exempelvis på annan ort) som ni vill deltaga i. Ni hittar även säsongens tävlingsprogram på https://www.goteborgfriidrott.se/

67AE2D2F-C546-489D-B1D5-A76B61B9F375.JPG
ld-export-10c11e61-05292022.JPG

Anmälningsavgifter

De anmälningsavgifter som anges i tävlingsinbjudningarna betalas* av GKIK för tävlingar, max 2 starter/tävling. Tävlingsavgifter en av föreningens största kostnader, så vi förväntar oss att den som har anmält sig också deltar. Tänk gärna igenom och resonera före tävlingen om vilka och hur många grenar som det fungerar bra att vara med i.

 

Observera följande regler:

  • Vid eventuell efteranmälan så fakturerar klubben hela efteranmälningsavgiften till familjen.

  • Om friidrottaren inte kommer till en tävling eller avstår från gren(ar) under en tävling utan giltiga skäl fakturerar klubben anmälningsavgiften till berörd familj.

  • Giltiga skäl till frånvaro är sjukdom eller skada och ska förmedlas till tränare.
     

*Max 2 starter per aktiv/tävling betalas av GKIK. Vid fler grenar faktureras medlem.

Hur anmäler man sig till en tävling?

Det finns olika externa anmälningsverktyg. De vanligaste är "Roster Athletics", "trackandfield.se", "friidrottsanmalan.se", "athleticomp.se" och "easyrecord.se". Är man ny i tävlingssammanhang skapar ni nya konton och anger Göteborgs Kvinnliga IK som klubb. och därefter bockar man i vilka grenar man vill ställa upp i. Klicka därefter på "startlista" för att kontrollera att er anmälan har gått igenom. Huvudtränare anmäler eventuella stafettlag och hör med aktiva om intresse att vara med. Prata alltid med tränaren eller kansli om ni behöver hjälp.

Tävlingstider

Tidsprogram publiceras som regel inte förrän anmälningstiden gått ut/samma vecka som tävling sker, därför får man avsätta dagen även om inte hela går åt. Det är inte ovanligt att sprintgrenarna går på förmiddagen och de längre distanserna på eftermiddagen. Tidsprogram från tidigare års tävling kan ge viss indikation om när grenar eventuellt kan planeras.

Sjuk eller skadad?

Är ni anmälda och inte kommer till start är giltig frånvaro skada eller sjukdom. Vid annan frånvaro kommer föreningen att fakturera startavgifterna. Skada och sjukdom ska meddelas till kansliet innan tävling. Försök i största möjliga mån avanmäla direkt till arrangören. 

Förberedelser

Aktive/föräldrar ansvarar för transport till och från tävlingarna, och att man är på plats minst 1 h innan man ska börja tävla. Läs igenom tävlings-PM, tidsprogram som hittas på respektive tävlings hemsida (oftast länkat på https://www.goteborgfriidrott.se/

Att tänka på

Viktig information framgår i tävlings-PM som arrangören pubicerar på sin hemsida. De som ska tävla måste pricka av sig (skriva sitt för- och efternamn) på lista med de grenar man ska tävla i, vanligtvis senast 1 h innan grenen startar. 

Missar man avprickning får man inte vara med och tävla. När man prickat av sig kan nummerlappen hämtas som man fäster på bröstet. Uppvärmning sker ofta gemensamt tillsammans med tränaren. Senast 15-20 min innan tävlingsstart (läs i resp. PM) ska man vara vid grenen och i tid till upprop som genomförs av funktionär för att kontrollera vilka som är på plats. Missar man uppropet får man inte vara med och tävla!

Prisutdelning

När varje gren har genomförts (finallopp i löpningar) så försöker arrangören genomföra prisutdelning så snart som möjligt. Vanligtvis kallar speakern på pristagarna att komma till prisutdelningscermonin. Men var uppmärksam på detta och håll er i närheten av prispallen efter genomförda grenar.

 

Hur många som får pris brukar framgå i resp. tävlings-PM. I vissa tävlingar får alla pris, men även om man själv inte vunnit pris hyllar vi alltid pristagarna oavsett klubb.

Tävlingskläder

I vissa tävlingar, bl.a. mästerskap, krävs att man tävlar i sin förenings tävlingskläder. Annars finns inget krav på att man måste bära speciell tävlingsdräkt, GKIK.s tävlingskläder vill vi dock helst att ni använder från och med att ni fyllt 10 och tävlar i F10. Det ska synas vilken klubb man tävlar för. 

IMG-9458.jpg

Ring oss

031-828580

Mail

Follow

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page